Speetuinen buiten en binnen

Vakantiepark Westerbergen, Echten (16 autominuten)
Op dit vakantiepark is heel veel te doen. Een erg uitgebreide buitenspeeltuin. Maar ook een indoorspeelparadijs(je). Er is een klein binnenzwembad, maar ook een leuke waterspeeltuin buiten. In de zomermaanden is er een animatieteam. Er worden dagelijks verschillende activiteiten georganiseerd waar ook kinderen van buitenaf aan mee kunnen doen.

Drentse Koe, Ruinerwold (15 autominuten)
De Drentse Koe is een echt boerenbedrijf in Ruinerwold en is daarnaast uitgegroeid tot een volwaardig recreatie bedrijf. Bij ons kunnen kinderen heerlijk buiten spelen met nog een heus “boerengevoel”. Rondrijden op een trekkertje, dieren aaien, springen en klimmen in de grote Speeltuin of een potje waarachtig Boerenbiljarten.

Speeltuinen alleen binnen

Zippa Zebra’s Funjungle, Hoogeveen (20 autominuten)
Indoor speeltuin voor kinderen van 1 tot 12 jaar met luchtkussens, ballenbaden, glijbanen, tokkelbanen, slingertouwen, apenkooi, disco, klimtoestellen en schietkooi. Peuterhoek voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

Ballorig, Meppel (19 autominuten)
Vergelijkbaar met Zippa Zebra in Hoogeveen. Bij Ballorig Meppel zijn er heel veel leuke dingen te doen! Je kunt er springen op de mega trampoline, uitrazen in de toffe voetbalkooi en klimmen op de reusachtige klimrekken. Voor de allerkleinsten is er een speciaal peutergedeelte en er is gratis wifi voor de ouders. Door de ruime en overzichtelijke opzet is het leuk, maar vooral ook veilig. Bij Ballorig Meppel is er een nieuwe attractie: Luchtfietsen!Al trappend ga je via een monorail vooruit en kun je het hele speelparadijs overzien.Ook kun je vanaf nu gratis gebruik maken van pannavoetbal en pannahockey.

De Ontdekhoek, Willemskade 27, Hoogeveen
In de bibliotheek Hoogeveen vind je een grote werkplaats: De Ontdekhoek! Hier ga je zelf aan de slag met proefjes om techniek te ervaren. Ontdek hoe je een dijk bouwt, van aardappels chips maakt, muntjes vormt, zeilbootjes laat varen en heerlijk geurende zeepjes maakt. Meer dan 30 proefjes voor kids van 4 tot 14 jaar.