Drenthe heeft een aantal klimbossen en klimparken die garant staan voor veel klauterplezier. Een klimpark bestaat vaak uit meerdere parcours op verschillende hoogtes. Veel parcours slingeren van boom tot boom. De parcoursen zijn zo opgezet, dat de klimbossen wat te bieden hebben voor alle leeftijden, of je nu een beginner of expert bent. Klimmen, abseilen of tokkelen? Klimmen, abseilen, tokkelen of juist het maken van een vertrouwenssprong, in de Drentse klimparken zijn veel mogelijkheden. Adrenaline en sportieve inspanning zorgen voor een geslaagd dagje uit. De uitrusting is vaak aanwezig op het park. Hierdoor is deelname aan de vele klimactiviteiten erg gemakkelijk te regelen. Overdekt klimmen in een klimhal is niet mogelijk in Drenthe, maar buiten op avontuur gaan is ook veel leuker!

Outdoor Nijstad – superleuke plek aan een strandje aan de rand van Hoogeveen. Hier kun je een survival training volgen, boksen of suppen. Een gratis proefles :-P. Wil je vaker gaan dan betaal je 10,- per les (kids 7,50), suppen kost 15,-.

Klimavontuur Meppel – Een ideale combi met een bezoek aan het naastgelegen buiten en binnenzwembad. woensdag tm zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Voor 15,- pp kun je zwemmen, klimpark en midgetgolf.

Klimbos Joytime is in Grolloo – Een prachtig Klimbos gelegen op een absoluut unieke plek. Rondom en op recreatieplas De Kleine Moere (Grolloo, nabij Assen) zijn inmiddels zes parcoursen gerealiseerd variërend tussen de twee en tien meter hoogte. 76 hindernissen en maar liefst 725 meter kabelbaan wachten op jou. Als je durft tenminste… Ook een kleintje klimpark, vanaf 4 jaar :-).

Klimbos De jongens van Outdoor in Appelscha – biedt ook een superleuk klimparcours. Bij de jongens in Appelscha zijn nog veel meer outdooractiviteiten mogelijk.

Break Out Grunopark – 35 hindernissen, 7 ziplines, 3 routes, 4 en 8 meter hoogte, kinderen 12,50 pp, volw 15,- pp. Losse palen, wel in de bossen. Er zijn ook twee strandjes, een kabelwaterskibaan, een sikbaan, Kijk hier voor een 360 graden view.

Molecaten Outdoor Drenthe, Wezuperbrug – Bent u klaar voor een actief avontuur met een flinke dosis spanning en sensatie? Kom dan een dagje naar Molecaten Outdoor Drenthe in Wezuperbrug met een groots klimpark, een all weather skibaan en nog veel meer outdoor activiteiten (o.a. boogschieten, vlotbouwen, kanoën en er is een skatepark). Waar vindt u nu zoveel adrenaline kicks bij elkaar? En moet u even bijkomen, dan kan dat in de gezellige skihut ‘Koudhoor’!

Recreatiepark Ermerstrand – een klimwand, maar ook waterski en recreatieplas.

Hunze Outdoor in Borger biedt ook een dagsurvival aan. Een gevarieerde tocht boordevol avontuur, spanning en samenwerkings-mogelijkheden. Vlotbouwen, kompasgebruik, kanovaren en de survivalbruggen + foto-oriëntatietocht en de stormbaan zijn ingrediënten die deze tocht tot een succes zullen maken. Tijdens de survival wordt u voorzien van heerlijke soep en stokbrood. Er zijn ook kleinere survivalpakketten, vanaf 8 personen, maar misschien kan daar in de weekenden of hoogseizoen vanaf geweken worden. Er is ook een subtropisch zwembad en een buitenbad.