In de dorpjes in de regio vindt u veel leuke brocante winkeltjes gevestigd in nostalgische Drentse boerderijen, vol met sfeer- en geurproducten, antiek, emaille keukengerei, keukentextiel (o.a. Elias).  Diverse cadeaus, woon- en tuindecoraties, mosterd en dressings van De Wyndragers. Zeep uit Frankrijk. Sieraden en meer. Een uitgebreid overzicht vindt u op de website van Rondje de Wolden. Een kleine selectie van de winkeltjes op een half uur fietsafstand of minder.

Plattelandswinkels

’t Huus met de Belle, Echten
Plattelandswinkel en tevens toeristisch informatiepunt ’t HUUS met de BELLE verkoopt ambachtelijke producten, kunstnijverheid en kunst uit Echten en wijde omgeving. Er worden 1 tot 2 keer per maand wandelingen aangeboden.

Kruidenier van vroeger

Opoe’s Erfenis, Ruinerwold | De bakker van Ruinerwold maar ook….U bent namens opoe van harte welkom in ons kleine, knusse kruidenierswinkeltje in traditionele stijl anno 1930. Vroeger ging je er heen voor de dagelijkse boodschappen en de nieuwtjes van de dag. Heden kunt u, naast diverse artikelen “van vrogger” (zoals borstels, raggers, ouderwets keukentextiel, stijfsel, Reckitts blauw en zeepkloppers), ook voor oud hollands snoepgoed, chocolade, streekproducten, Staphorster kaas… en nog veel meer lekkernijen bij Opoe’s erfenis terecht. Stap terug in de tijd, en proef de smaak van nostalgie! Beleef het opnieuw, kijk rond en geniet, wat de kleinste kruidenier van Nederland u biedt! Openingstijden: Dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Opoe rust elke middag tussen 12.15 en 13.15 uur.

Brocante en Antiek

Landgoedwinckel, Echten
De Landgoedwinckel is gevestigd in een Saksische boerderij van omstreeks 1900 die in 2009 geheel is gerenoveerd en omgebouwd is tot de gezelligste kado en lifestyle winkel van Drenthe. De Landgoedwinckel staat vol met sfeer- en geurproducten, antiek, emaille keukengerei, keukentextiel (o.a. Elias) maar ook de Forvi truien, van recycled materiaal, zijn te vinden in de potstal. Waar ook Timberland schoenen en schoenen en tassen van Fred de la Bretonière uitgestald staan. Diverse cadeaus, woon- en tuindecoraties, mosterd en dressings van De Wyndragers. Zeep uit Frankrijk. Sieraden. Te veel om op te noemen.

De Winkel, Koekange

Antiekboerderij de olde fietse, Ruinerwold, (buurtschap Oosteinde)
Bij ons vindt u alles op gebied van ANTIEK & CURIOSA. De indrukwekkende verzameling bestaat uit o.a. kasten, klokken, tafels, stoelen, spiegels, in eiken, grenen en mahonie. Verder ruime keuze in emaille, oud gereedschap, beelden, lampen, wandkleden, worteldoeken en leuke nostalgische hebbedingetjes. Kortom een bezoek meer dan waard ! Tevens kunt u bij ons terecht voor het matten van stoelen, het logen en restaureren van meubels. Ook inboedels te koop gevraagd. Geopend van maandag t/m zaterdag van 13.00 – 18.00 uur. Op zondag gesloten. Tweede Paas-, Pinkster- en Kerstdag geopend van 10.00 – 17.00 uur.Catch of the Day, Lindberghstraat 22d, Hoogeveen, vrij en zat (25 autominuten).

Landgoedwinkel de Veenhoevel, Dwingelderweg 21 Ansen – 0522 472047
Geopend tijdens de zomer wo tm zo van 10 tot 17.00 uur. In de winter zat en zo van 10 tot 17.00 uur. Alle andere dagen op afspraak. In de nabijheid van het nationaalpark “Dwingelderveld” en landgoed “Reebruggen”, ligt Ansen met zijn vele saksische boerderijen. In een van deze boerderijen is landgoedwinkel “De Veenhoeve” gevestigd.

Er zijn nog veel elementen van vroeger te zien, de stal met daarboven de ‘hilde’, de hooizolder, zelfs de knechtenkamer is nog te zien. De landelijke decoratie komt dan ook goed tot zijn recht in deze ambiance.

De witte paraplu, Zuidwolde
Open op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op afspraak, Drogterweg 24, Zuidwolde. 0622403161