Informatie over de waterkwaliteit vind je op zwemwater.nl

In en rond waterplas Zwarte Dennen in de boswachterij Staphorst kun je heerlijk spelen en spartelen. De zandstrandjes zijn geschikt voor de allerkleinsten en op de kinderspeelplaats kunnen kids zich ook buiten het water vermaken. Op de ligweide is het heerlijk zonnen of picknicken. Bij de kiosk kun je een hapje en drankje kopen en er zijn ook toiletten. De P-plaats ligt op loopafstand en wordt aangegeven met borden. Houd je van wandelen. Ga dan eerst lekker wandelen. Er zijn diverse wandelroutes in de Zwarte Dennen, nabij Staphorst. En er is ook een belevingspad, leuk voor kinderen!

Strand Nijstad – Strand Nijstad ligt tegen Hoogeveen aan (15 autominuten). Er is een mooi zandstrand met ligweide, zwemzone met apart kindergedeelte, beach volleybalveldjes, jeu-de-boulesbaan, springkussen, verhuur van ligbedjes, elektrische bootjes, kano’s en sup boards en BBQ plekken. Toegang tot het strand is 4,- pp en voor kids 3,- pp. Aan het strand ligt ook Paviljoen Nijstad meen hip, modern restaurant met ook een vegan burger op de kaart :-P.

Zwemplas Schoonhoven, Hollandscheveld – Zwemplas Schoonhoven is gelegen tussen Elim en Hollandscheveld. De recreatieplas beschikt over een mooi zandstrand met diverse speelattributen. Aan het strand ligt ook strandpaviljoen met een groot terras, waar u heerlijk kunt bijkomen en een prachtig uitzicht heeft over het water.

Recreatieplas Ter Horstenzand – Deze ondiepe zwemplas (max. 1 meter) wordt grotendeels omringd door een mooi zandstrand.

Recreatieplas Het Blauwe meer – ligt ten zuid oosten van het dorp Hoogersmilde. Aan de oostzijde van de zwemplas bevindt zich een groot strand. Het meer is gelegen in een bosgebied. Bij de ingang bevindt zich een kleine horecagelegenheid. Leuk om te combineren met het belevingspad van Hoogersmilde.

Zwemplas bij camping Drentse Weelde – Middelpunt van Camping Drentse Weelde is het natuurlijke meer te gebruiken als buitenzwembad met apart peuterbad, welke naast verfrissing ook ontspanning biedt. Tevens is er een zandstrand gelegen bij het water. U kunt na de verfrissende duik heerlijk ontspannen op het strand. Uw kinderen kunnen zich uitleven op de speeltoestellen, de twee spectaculaire waterglijbanen, de bumberboats, de tipping bucket of bij één van de recreatie activiteiten die in het hoogseizoen worden georganiseerd door ons recreatieteam.

Een overzicht van nog meer recreatieplassen in Drenthe.