Er worden heel erg veel dingen georganiseerd in Drenthe. Al deze kunstroutes, georganiseerde wandelingen, fietstochten, tentoonstellingen, concerten en nog veel meer worden bijgehouden door verschillende websites.

Directe omgeving (tot 30 autominuten)
De beste agenda voor de directe omgeving vindt u via de agenda van Zuidwest Drenthe. Maar we adviseren u ook om zeker het gehele overzicht te bekijken via de kalender van Drenthe. Wat ook nog leuk is om in de gaten te houden is de website van Ruinen. Er is ook een website met een culturele agenda van de gemeente de Wolden.

Oost Drenthe (30 + autominuten)
Gaat u een dagje richting de Hondsrug (de schuine lijn van Coevorden-Emmen-Assen-Gieten-Groningen) dan is de agenda van geopark Hondsrug een handige. Geopark de Hondsrug is onderverdeeld in subgebieden met ieder een eigen webpagina met een agenda, wandelingen en andere activiteiten: regio Coevorden is Magisch Drenthe, Het Drentse Veenland voor omgeving Emmen, voor de omgeving Borger-Odoorn bezoekt u de pagina Hondsrug Drenthe en de agenda voor de Drentse Aa, de Hunzevallei ligt ten oosten van Assen. Leuke natuuragenda van Assen en omgeving is die van Duurzaamheidscentrum Assen.