Drenthe is het paradijs voor de fietsliefhebber. Eindeloos fietsen over maar liefst 1.700 kilometer aan fietspaden, afwisselende landschappen, schilderachtige dorpjes en de leukste dagjes uit. Kom heerlijk tot rust, of zoek juist het avontuur op met de mountainbike door de bossen, duinen en de modder.

Drenthe heeft een uitgebreid knooppuntensysteem, zodat je heel gemakkelijk zelf je route kunt uitstippelen, van hoogtepunt naar hoogtepunt. Maar je kunt ook kiezen uit één van de vele routes die al voor je zijn samengesteld.

Dit is ook een leuke fietsroute, 10 dorpen in de omgeving. Huis ten Bos is ongeveer 20 minuten fietsen vanaf deze route. Leuk om (een stukje) van deze route te fietsen.

Fietsen op de rails hebben we zelf niet eerder gedaan, maar een folder die we vonden bij de Westerbergen maakte ons wel nieuwsgierig. Het is een traject van 2,6 kilometer. Je fietst op een railfiets, gemaakt van het onderstel van een originele kiplorrie, over smalspoor langs allerlei bezienswaardigheden zoals grafheuvels, bomkraters, restanten van rolbanen van een vliegveld en zandverstuivingen. Geopend van 15 maart tm 15 november, vertrek dagelijks om 9.30, 11.30 en 13.30 uur.  Adres: Van Helomaweg 14, Havelte. 0521 342155